Echo's


Om de ontwikkeling van jullie kindje zo goed mogelijk te controleren, maken we tijdens je zwangerschap meerdere echo’s. Zo rond de 8, 12, 20 en 34 weken. In sommige gevallen is het nodig om vaker echo’s uit te voeren. Alle echo’s, met uitzondering van de 20 wekenecho, maken wij zelf op onze locatie in Wijk en Aalburg. Je krijgt de beelden mee op een usb-stick. Zo kun je ze thuis nog eens op je gemak bekijken, aan anderen laten zien of er een afdruk van maken.

 

 

Waar kijken we naar?

Bij de eerste echo kijken we of het hartje klopt. Bij de tweede echo, ook wel de termijnecho genoemd, stellen we de uitgerekende datum vast. Rond 34 weken krijg je de laatste echo. Daarbij kijken we naar de grootte en de ligging van je kindje.

 

 

20 wekenecho

Bij de 20 wekenecho kijkt de echoscopist zorgvuldig of er aanwijzingen zijn voor lichamelijke afwijkingen, bijvoorbeeld een open ruggetje, hazenlip of een hartafwijking. Dit onderzoek heet structureel echoscopisch onderzoek (seo) en maakt deel uit van de prenatale screening. Het seo wordt uitgevoerd door gespecialiseerde echoscopisten, onder andere van Diagnostiek voor U of de SHL Groep.

 

 

Pretecho

Vind je het leuk om naast deze echo's een pretecho of 3D-echo te laten maken? Vraag ons gerust naar meer informatie hierover. Wij adviseren je graag.